La Oraselul copiilor din Oradea, doamna profesoara Valentina Matei a organizat, cu ocazia Saptamanii Mondiale a Spatiului Cosmic, o activitate adresata copiilor de varsta prescolara si elevilor din ciclul primar.
Activitatea a inceput cu prezentari PowerPoint:
1. Sistemul nostru Solar-elev Raoul Muthu
2. Rovere pe Marte-eleva Adina Meza
3. Trimite-ti numele pe Marte- eleva Ana Maria Georgies.
Detalii si caracteristici ale fiecarei planete din sistemul nostru solar, urmata de o amartizare pe Marte. Doua rovere, Spirit si Opportunity au fost lansate in urma cu 5 ani. In prezent, aceste rovere sunt ghidate de pe Pamant, iar misiunea lor, cea de a analiza solul martian continua.
In 2012 NASA va lansa ce de-al treilea robot geolog: Curiosity. Copiii au aflat de sansa ca numele lor sa ajunga pe Marte, scris pe un microcip care va fi atasat roverului.
Partea a doua a constat in construirea unui sistem solar, in care planetele au fost chiar copiii. Dupa ce am stabilit distantele la care se afla fiecare planeta fata de Soare (in unitati astronomice), am ordonat planetele/ copiii in functie de distantele pana la Soare.
O alta parte a activitatii a constat in construirea de rovere pe Marte... din dulciuri. Roverele aveau si minilaboratoare pentru identificarea compozitiei chimice a solului martian. Rocile erau... bomboane. Copii au si dat un nume roverului pe care l-au construit: Rafidus, Alien, Curiosul,Omega.
Copiii au putut vedea imagini 3D ale Lunii, Soarelui, precum si tranzitul planetei Mercur.
Saturday, October 10, 2009
"Calatorie prin Sistemul Solar", Oraselul Copiilor, Oradea, BH
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment