CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Friday, October 8, 2010

“Adresa noastră în Univers”, Şcoala “Nicolae Bălcescu” , Oradea

Şcoala “Nicolae Bălcescu” a participat la “Săptămâna Mondială a Spaţiului “ cu activitatea “Adresa noastră în Univers”, organizată de clasa a V-a A, în data de 8 octombrie 2010. La activitate au participat 29 de persoane (25 elevi si 4 profesori)
Activitatea s-a desfăşurat în cabinetul de astronomie al şcolii. Activitatea a fost organizată de prof. de matematică Dorina Szatmari, diriginta clasei, în colaborare cu prof. de limba engleză Doina Văleanu. La activitatea au mai participat directorul şcolii, prof. Ioan Mocan şi prof. Radu Pîrja. In sală, alături de elevi şi profesori a fost prezent şi un “extraterestru” verde, căruia copiii i-au dat adresa lor: Galaxia Calea Lactee, Sistemul Solar, Planeta Pământ, Europa, România, Bihor, Oradea, strada,...
Copiii i-au destăinuit “extraterestrului”, dar şi tereştrilor prezenţi în sală, cele mai interesante informaţii despre planetele Sistemului Solar prin prezentări Power Point, fotografii, desene, materiale realizate şi scrise de ei. Şi pentru ca “extraterestrul” să înţeleagă mai bine locaţia noastră în Univers, i-au explicat şi altfel, prezentându-i Sistemul Solar folosind fructe şi legume de toamnă.
Inspiraţi de cele prezentate şi de atmosfera creată, în partea a doua a activităţii, sub logo-ul “Culoare cu Săptămâna Mondială a Spaţiului”, copiii, plini de entuziasm, împreună cu diriginta, au realizat picturi cu acuarele.
Prin această activitate prilejuită de Săptămâna Mondială a Spaţiului, privind departe, în adâncurile Universului, copiii şi profesorii au avut ocazia de a se simţi mai aproape unii de alţii.


Prof. Dorina Szatmari





0 comments: