CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Friday, October 8, 2010

Săptămâna Mondială a Spaţiului Cosmic la Colegiul National Octavian Goga - Sibiu

Miercuri, 6 octombrie, şi vineri, 8 octombrie, laboratorul de fizică a devenit timp de o oră un mic „planetariu”, cu ocazia celebrării Săptămânii Mondiale a Spaţiului Cosmic din acest an. Evenimentul a debutat cu un scurt moment artistic susţinut de muzicienii din X F

-Alexandra Negulescu, Melinda Fogarasi, Bianca Oltean, Andreea Babă, Irina Marinovici, Radu Vidrighin-
urmat de o călătorie virtuală spre Marte si de prezentarea Planetei Roşii susţinută de elevii clasei XI I, Radu Dalidis, Ciprian Oprean, Andrei Purcarescu şi Radu Suciu.

Ciprian Oprea
În cotinuare, spectatorilor le-au fost dezvăluite misterele Lunii de către fetele din X F care au susţinut o prezentare PowerPoint şi au realizat o planşă cu ajutorul căreia au explicat fazele Lunii.

Nicole Albean şi Georgiana Epure
Programul a continuat cu prezentarea constelaţiilor de catre elevii clasei a X-a I: Stroia Romina, Pauna Cornelia, Iftode Mihai, Coşara Roxana si Nicoară Andreea.

Pauna Cornelia şi Stroia Romina
Prezentările PowerPoint au fost însoţite de o machetă a Sistemului Solar luminat de patru constelatii ,confecţionată manual de George Băncilă şi Marius Cunţan.( XI –I )


Ne-au onorat cu prezenţa Doamna Director a Colegiului, Elena Gabos, Doamna Director Adjunct, Laura Dumitru, Doamana Inspector de specialitate la disciplina Fizică, Astronomie, Daniela-Florentina Ilesan, doamna profesoară de chimie, consilier educaţional, Delia Nemeş precum şi alţi profesori care s-au declarat încântaţi de realizările elevilor.


Proiectul a fost susţinut prima dată în faţa elevilor din clasele IX-XII, care au fost prezenţi într-un număr mare.A doua prezentare a fost adaptata pentru cei mai mici elevi ai colegiului din ciclul primar.Acestia au participat si la un concurs de desene cu tema „Calatorind prin Sistemul Solar”.Cele mai frumoase desene au fost premiate cu diplome si ciocolata.
Întreaga acţiune a fost posibilă datorită doamnei profesoare de fizică, Anca Ighişan, care a coordonat întreaga activitate.

0 comments: