CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, October 7, 2010

"Universul - o infinitate de oportunitati", Grup Şcolar Gherla

In Săptămâna Mondială a Spaţiului Cosmic,la data de 7 octombrie 2010 s-a desfăşurat la Grup Şcolar Gherla , activitatea „Universul – o infinitate de oportunităţi”, organizată de profesor de fizică Delia Rusu. La această acţiune au fost invitaţi profesori de alte specialităţi şi doamnele director ale şcolii: prof. Doina Mureşan şi Anca Mariana.
Activitatea s-a desfăşurat în curtea şcolii, începând de la ora 14,00, sub forma unei expoziţii de produse ale elevilor.
Elevii claselor de turism au realizat postere şi pliante reprezentând o serie de atracţii turistice precum: “o zi în jurul planetei albastre”, “un circuit de vis prin sistemul solar” etc.
Elevii claselor de industrie textilă au realizat modele de costume şcolare extraterestre utilizând materiale refolosibile: hârtie, carton, materiale textile, staniol, etc.
Elevii claselor de alimentaţie au realizat diferite preparate culinare stelare precum şi o machetă din legume a sistemului solar.
Elevii claselor de mecanici au realizat machete care reprezentau vehicule spaţiale.
In final elevii s-au bucurat de lansarea de pe terenul de sport al şcolii a unei “rachete”- machetă confecţionată din pet, acţionată de presiunea unei pompe de bicicletă.
Întreaga activitate s-a bucurat de aprecierea elevilor participanţi şi a invitaţilor la activitate.
La acest eveniment au participat toţi elevii şcolii, aceştia fiind încântaţi de ceea ce au aflat şi văzut.


Prof. Delia Maria Rusu












0 comments: