CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, October 11, 2010

"Sa descoperim Cosmosul - de la poezia eminesciana la planetariu" - Iedera de Jos

La Scoala cu clasele I-VIII din Iedera de Jos, jud. Dambovita, activitatile dedicate Saptamanii Mondiale a Spatiului Cosmic s-au derulat de Luni, 4 octombrie 2010 pana astăzi, Luni , 11 octombrie 2010. Au participat elevii claselor a VI-a, a VII-a si a VIII-a. Deoarece foarte putini elevi ai şcolii au acces la Internet am considerat că este mai util sa vizităm site-urile Observatorului astronomic ,,AMIRAL VASILE URSEANU,, şi Planetariului Baia Mare. Din cei aproape 100 de elevi participanti la activitatate numai o singura eleva a fost la planetariu (in Spania la parinti).
Dupa plimbarea virtuală, de la planete, stele, asteroizi, comete, galaxii şi sonde spatiale am vizionat cateva filmulete pe Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=_J4IbHZhhh4, http://www.youtube.com/watch?v=qvPzUAeWZZY. Si nu putem să uitam de primul român care a ajuns in cosmos: http://www.youtube.com/watch?v=bHdBU-DCoXk.
In data de 11 octombrie ne-am terminat si panoul din hol: cosmosul in poezia eminesciană, referate despre planete, si cosmosul in creatiile plastice ale elevilor.
De ani buni le proiectez elevilor mei diferite filmuleţe si prezentari, de la povestile lui Ion Creangă până la Olimpiadele Sportive, însă niciodată nu şi-au exprimat dorinţa sa fotografieze ceva. Au fotografiat, cu telefonul, primul satelit artificial din lume.


Prof. Cristina-Gabriela Predoana
Scoala Iedera de Jos





0 comments: