CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Sunday, October 10, 2010

Săptămâna Mondială a Spaţiului Cosmic la Scoala cu clasele I-VIII Campeni – Alba

În perioada 4-10 octombrie 2010, întreaga lume s-a unit pentru a celebra”Săptămâna Mondială a Spaţiului Cosmic”, având ca temă „Misterele Cosmosului”, rememorând două evenimente cruciale pentru omenire: lansarea primului satelit artificial al Pământului, Sputnik1 şi semnarea ”Tratatului asupra principiilor care guvernează activitatea statelor în explorarea paşnică a spaţiului cosmic”.
Elevii claselor V-VIII de la Şcoala cu clasele I-VIII Câmpeni, Alba, România, coordonaţi fiind de prof. fizică Drăgoiu Gheorghe, au participat la această acţiune prin activităţi diverse, demonstrând încă o dată fascinaţia pe care spaţiul, misterele cosmosului o exercită asupra tinerilor. Sub îndrumarea domnului prof.de desen Mardare Gică, peste 80 elevi din cls.V-VIII, mânuind cu măiestrie paleta de culori , şi-au imaginat o vacanţă în Cosmos realizând desene tematice, selectind 44 planse cu care s-a organizat o expoziţie în incinta şcolii. Elevii din cls. a VI-a A, 22, îndrumaţi de doamna prof.de geografie Boncuţiu Simona au vrut să aducă mai aproape de noi Sistemul Planetar,confecţionând machete ale planetelor şi soarelui, însoţindu-le cu informaţii interesante şi de actualitate. În Centrul de Documentare şi Informare a şcolii, doamna bibliotecar Mihon Marinela le-a prezentat elevilor ultimele noutăţi din domeniul ştiinţei, tehnicii, a explorării spaţiului cosmic, adunând într-o mică expoziţie ultimele volume apărute în acest domeniu. 21 bucatii,
Sub îndrumarea directă a domnului prof. de fizică Drăgoiu Gheorghe, 34 de elevi din clasele a VII-a a, a VII-a C şi clasele a VIII-a A, a VIII-a B şi a VIII-a C au pregătit şi prezentat planşe cu informaţii despre cosmos, planete, astronauţi, prezentări PowerPoint,din care cei prezenţi au aflat noutăţi despre importanţa explorării spaţiului pentru întreaga omenire, despre ultimele descoperiri din domeniu.Nu au lipsit nici eseurile, referatele, versurile despre planete, extratereştri, corpuri cereşti.Pentru a înveseli atmosfera, ghicitorile şi proverbele pregătite au fost binevenite, iar astronautul în miniatură a fost piesa de rezistenţă a activităţii, fiecare dintre cei prezenţi vrând să se fotografieze alături de acesta. În mijlocul elevilor au fost prezenţi şi domnii directori, prof.Bădău Gheorghe şi prof. Lazăr Liliana, care i-au felicitat pentru diversitatea materialelor prezentate. Mulţumiri deosebite merită şi cadrele didactice care au susţinut şi încurajat această activitate. Acest eveniment de la şcoala noastră a fost evocat în presa locală în numărul din 7 octombrie 2010 al ziarului „Unirea” ca si in „Ziarul de Apuseni”. Se va scrie si un articol pentru Revista Scolii care va aparea in numarul 16 din 2010.


Coordonator Prof. fizică Drăgoiu Gheorghe











Urmând exemplul colegilor mai mari, elevii din clasele I-IV de la Şcoala cu clasele I-VIII Câmpeni, Alba, au participat la acţiunile prilejuite de celebrarea la nivel internaţional a „ Săptămânii Mondiale a Spaţiului Cosmic”, între 4-10 octombrie 2010. Elevii clasei a II-a C, sub îndrumarea doamnei învăţătoare Bustan Adela au făcut o scurtă călătorie în lumea tainică a cosmosului, printre planete şi aştri, răsfoind paginile cărţilor adunate în expoziţia special pregătită de doamna bibliotecar Mihon Marinela. Jucându-se cu culorile, micii pictori din clasele I-III au realizat desene vii, pline de fantezie despre cosmos, planete, extratereştrii, punând pe hârtie viziunea lor despre ceea ce există dincolo de stratul de nori brazdat de razele soarelui de toamnă. Reunindu-se în sala de soft educaţional , 22 de elevi din clasele a IV-a A, a IV-a B şi a IV-a C, sub îndrumarea doamnelor învăţătoare Olariu Viorica, Marc Aurica şi Joldeş Monica şi-au dat frâu liber imaginaţiei şi au realizat lucrări diverse şi ingenioase: „Barca poliţistului intergalactic”,„ Policandrul planetelor”, „Lumea extratereştrilor”,”Povestea celor zece mutanţi”, referate despre planete şi cosmos, modele de rachete şi astronauţi. Cosmosul, spaţiul, posibilitatea existenţei vieţii extraterestre au trezit interesul micilor elevi de azi, posibilii astronauţi de mâine, care au răspuns „Prezent!” ca de fiecare dată.

Coordonator, institutor Sicoe Corina







0 comments: