CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Saturday, October 9, 2010

"Spatiul Cosmic – stiinta si fictiune", Clubul Copiilor din Jimbolia

In perioada 4 octombrie -10 octombrie 2010 elevii jimbolieni au marcat Saptamana Mondiala a Spatiului Cosmic la Clubul Copiilor din Jimbolia

4 octombrie - lansarea evenimentului cu o expozitie de carte tematica, a urmait trezirea interesului pentru eveniment
- prezentarea activitatilor din Ghidul Heinlein, personajele Kip Russell, un elev de liceu, Pewee si extraterestrul Wormface (prof. Silvia Stiuca)
- prezentarea cartilor " George si cheia secreta a Universului" si "George în căutare de comori prin Cosmos" de Stephen Hawking si Lucy Hawking care va invita la o călătorie prin întinderile nemărginite ale spaţiului extraterestru şi, în toiul unei aventuri fantastice, să descoperiţi misterele fizicii şi universului împreună cu George, cu noii lui prieteni şi cu superinteligentul calculator Cosmos ( prof. Stanchescu Livia ).

5 octombrie - "Era spatiala - de la Sputnik la Statia Spatiala Internationala"
O calatorie virtuaal in spatiu. Teme abordate: Calatoria in spatiu, Costumul spatial, Spatiul cosmic
Elevii au construit machete ale Sistemului Solar, au invatat sa construiasca circuite electrice in serie si parallel, utile in protejarea astronautului in costumul sau spatial, au creat Prezentari PowerPoint pe care le-au prezentat colegilor (prof. Ardelean Cornelia si elevii sai)

6 octombrie - Sateliti artificiali si sistemul de transport spatial;
Elevii au cercetat diferite lucruri despre aselenizările misiunilor Apollo. Fiecare grup de a creat un poster pentru fiecare misiune ce a aterizat pe suprafaţa lunară. S-au urmărit două clipuri video cu astronauţi efectuând diverse operaţiuni pe Lună de la adresa http://www.worldspaceweek.org/heinlein.html. urmate de discutii despre gravitatie. ( prof. Silvia Stiuca si elevii sai )
In cadrul Cercului de Aeromodele elevii au construit rachetomodele din material reciclabile.

7 octombrie - Cercetarea spatiala – “In cautarea vietii extraterestre”
Astrofizica si astrobiologia cercetare on-line , prezentarea maratonului “Descopera Misterele Universului” http://www.descopera.ro/maratoanele-descopera/descopera-misterele-universului
Elevii d-nei prof. Ermina Oprican au dat frau liber imaginatiei si au desenat o lume spatiala locuita de extraterestri.

8 octombrie - "De la Big Bang la Big Cruch"- dezbatere cu participarea elevilor clasei a XI-a, prof Babalean Ioana
Proiect ThinkQuest

9 octombrie –
- Expozitie, feed-back
- Mini - concert muzica de percutie

Cei peste 200 elevi participant au fost vrajiti de frumusetea imaginilor din spatiu, au manifestat un interes deosebit posibilitatii existentei vietii extraterestre si a posibilelor calatorii ale omului in spatiu. Au ramas uimiti afland ca in urma cu peste 50 de ani in literature SF, omul calatorea in spatiu. Sunt hotarati sa citeasca cat mai mult pentru a patrunde misterele Universului, acest infinit care ne inconjoara.


Prof. Stanchescu Livia













0 comments: