CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Friday, October 8, 2010

Saptamana Mondiala a Spatiului la Scoala 196 “F.G. Lorca” din Bucuresti

Cu prilejul Saptamanii Mondiale a Spatiului Cosmic, Scoala 196 “F.G. Lorca” din Bucuresti a organizat, în ziua de 8 octombrie 2010, o serie de manifestări cu titlul „Din tainele cosmosului”.
- Realizarea unei expoziții cu obiecte confecționate de elevii claselor VI-VIII, obiecte care reprezintă dispozitive experimentale tematice (rachete, navete spațiale, imagini din spațiu, ființe pe care copiii și le-au imaginat că ar putea trăi în spațiul cosmic etc.)
- Prezentarea unui material powerpoint cu informații despre spațiul cosmic (ce este spațiul cosmic?, de unde începe? imagini transmise de pe satelitul Hablle, deșeuri în spațiul cosmic, câini care au participat la misiuni spațiale, primul român în spațiu etc.)
Activitatea a fost organizata de: prof de fizica Borcescu Aurora, prof. fizica Cană Luminiţa, prof. de matematică Zaharia Elena, prof. matematică Bigu Marinela, prof. matematică Niţu Luminiţa.
La acestă activitate au participat un numar de aproximativ 100 de elevi, fiind încantati de ceea ce au aflat si vazut.
Activitatea a fost realizata din dorinta de a-i face pe cei din jur sa cunoasca mai bine spatiul cosmic si realizarile cele mai importante din acest domeniu, sa militeze pentru un viitor mai bun.
Elevii au inteles importanta acestui eveniment si au realizat un numar de peste 50 de dispozitive, machete experimentale tematice. Au lucrat în grup sau individual, unii dintre ei au realizat obiectele cu sprijinul părinților. A fost stimulată astfel inițiativa, imaginația, creativitatea, munca în echipă, asumarea de responsabilități, respectarea termenului de execuție pentru anumite lucrări etc.


Prof. Borcescu Aurora





0 comments: