CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, October 7, 2010

Scoala ”Avram Iancu” Turda pune în valoare creativitatea elevilor în cadrul proiectului international Săptămâna Mondiala a Spatiului Cosmic

Sǎptǎmâna Mondialǎ a Spaţiului Cosmic este pentru Scoala ”Avram Iancu”Turda o activitate de sărbătoare în care elevi, părinti, cadre didactice si reprezentanti ai comunitătii realizează an de an activitati interactive transdisciplinare de omagiere a Spatiului Cosmic.
Deoarece activităţile cu caracter interdisciplinar au pronunţate valenţe formative favorizând cultivarea aptitudinilor creative, în acest an s-au abordat următoarele activităti: Visând despre Univers!- coordonator dr. Adel Szabo, Uimitorul Univers - coordonator prof. Elisabeta Popa, Aproape de limita imposibilului - coordonator prof. Olga Riscau. Obiectivele activitătilor noastre au condus la dezvoltarea creativității în redactarea mesajului scris; dezvoltarea abilitătilor de munca în echipă; dezvoltarea abilităților transdisciplinare (limba română, fizică, geografie, desen); dezvoltarea abilitătilor de utilizare a calculatorului, internetului si a unor programe; dezvoltarea capacitătii de autocunoastere; dezvoltarea creativitătii elevilor prin observarea micro si macrocosmosului; stabilirea unor conexiuni fenomenologice si conceptuale între domeniile fizicii si celelate discipline de studiu. Elevii au realizat o serie de proiecte PPT care au fost prezentate colegilor, povestiri SF, postere virtuale, machete ale Sistemului Solar, pliante, creatii artistice care au constituit obiectul unei expozitii, exploarea unor site-uri sau a unor soft-uri educationale stiintifice, o sesiune creativă de ”face painting” care a constituit punctul culminant al activitătii.
Ediţia din anul 2010 a Sǎptǎmânii Mondiale a Spaţiului Cosmic a avut un real succes în rândul elevilor "Misterele Cosmosului" constituind o temă generoasă care a lansat o serie de întrebări la care împreună vom căuta răspunsuri pe parcursul activitătilor viitoare.


Director adjunct Olga Riscau








0 comments: