CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, October 5, 2010

"Calatorind spre Cosmos", Scoala cu clasele I-VIII Academician Marin Voiculescu,Giurgiu

“CALATORIND SPRE COSMOS” a fost tema activitatii desfasurata in data de 6 octombrie 2010,in sala de festivitati a Scolii cu clasele I-VIII Academician Marin Voiculescu,din Giurgiu,cu ocazia WORLD SPACE WEEK.
Saptamana Mondiala a Spatiului Cosmic este o ocazie minunata de a vorbi elevilor despre frumusetea Universului si importanta explorarii pasnice a spatiului cosmic. Scopul activitatii a fost,promovarea educatiei cu privire la spatiul cosmic. Activitate a fost coordonata de catre:
prof. fizica Ilie Marinela Lavinia
prof. religie Tanase Iuliana
prof. desen Cristea Viorel
prof. limba romana Chiran Georgeta
La aceasta activitate au participat elevi din clasele: V-E,VI-A,VI-B,VI-C,VI-D,VII-E.
Doamnele directoare prof. Ionescu Iolanda si prof. Niculae Nicoleta s-au implicat pentru asigurarea conditiilor optime necesare desfasurarii acestei activitati,si au asistat la derularea programului.
Elevii au manifestat interes si disponibilitate pentru realizarea sarcinilor de lucru,pe parcursul a doua saptamani.Produsele finale,purtand ecusonul Saptamana Mondiala a Spatiului Cosmic, au fost prezentate in sala de festivitati,si au constat in:
-prezentari power-point,avand ca teme: Universul,Planetele Sistemului Solar,Oameni care au fost in spatiu,Fenomene din spatiul cosmic;
-desene ale spatiului cosmic,in viziunea copiilor;
-colaje pe tema “Misterele Cosmosului”
-modele de rachete,confectionate din carton si polistiren,decorate cu staniol;
-macheta cu civilizatie extraterestra;
-casca cosmonautului in viziunea copiilor;
-modelarea planetelor din baloane, imbracate in hartie colorata;
-eseuri si versuri,dedicate Universului;
Dupa terminarea activitatii,produsele finale realizate de catre elevi, au fost asezate in holul scolii,pentru informarea elevilor, cadrelelor didactice, parintilor ,despre SAPTAMANA MONDIALA A SPATIULUI COSMIC ,4-10 Octombrie 2010.
Aceasta activitate a constituit o noutate pentru elevii implicati,contribuind la stimularea creativitatii si cresterea interesului acestora pentru stiinta.








0 comments: