CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Sunday, October 10, 2010

“Călătorie în Univers” realizată de Şcoala cu clasele I-VIII “Mihai Eminescu” din Dej

Elevii Şcolii cu clasele I-VIII “Mihai Eminescu” din Dej au sărbătorit în perioada 4-10 octombrie 2010 Săptămâna Mondială Spaţiului Cosmic. Activităţile din această perioadă s-au desfăşurat în cadrul proiectului “Călătorie în Univers”, la care au participat aproximativ 130 de elevi din clasele a III-a A, a III-a B, a IV-a B, a IV-a C şi a VI-a B. Obiectivele acestui proiect au fost:
- îmbogăţirea nivelului de cunoştinţe al elevilor;
- formarea şi dezvoltarea tehnicilor de investigaţie, căutare activă şi prezentare de informaţii precum şi a deprinderilor practice şi aptitudinilor artistice;
- stimularea creativităţii, a interesului pentru cunoaştere şi a interesului pentru lectură al elevilor.
Pe parcursul acestei săptămâni elevii s-au documentat la biblioteca şcolii, au realizat colaje, picturi, măşti, proiecte power-point, creaţii literare şi proiecte practice pe teme de astronomie. Acestea au fost prezentate, alături de o expoziţie de carte realizată de cercul “Prietenii bibliotecii”, în sala festivă şi în curtea şcolii, pe data de 8 octombrie. Cele mai bune creaţii ale elevilor au fost premiate, având aprecierea unanimă a comisiilor de jurizare şi a publicului. Cele mai apreciate momente ale manifestării au fost sceneta prezentată de un grup de elevi din clasa a IV-a C precum şi concursurile de lansări de avioane de hârtie şi rachete. La final, câteva grupuri de elevi au împărţit “fluturaşi” cu curiozităţi din astronomie pe stradă.
Participanţii au fost entuziasmaţi de activităţile desfăşurate şi de modul în care le-a fost recompensată munca, exprimându-şi dorinţa de a participa şi la alte activităţi asemănătoare.
Echipa de proiect a fost alcătuită din următoarele cadre didactice:
prof. Ţîra Daniela Simona (coordonatoarea proiectului)
prof. Bodea-Ban Eleonora
prof. Cernea Vasile
inst. Fekete Mihaela
inst. Gângă Liliana
inst.Borşan Corina
bibl. Căprar Emilia

Prof. Ţîra Daniela Simona











0 comments: