CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, October 8, 2009

"Mesaje in Univers", Gradinita PP 10, Zalau, SJ

"Fără a avea pretenţiile marilor oameni de ştiinţă, privind spre cer suntem fascinaţi de ceea ce el reprezintă, de misterele care îl înconjoară şi la care specialiştii nu au încă răspunsuri cu atât mai mult cu cât Universul a reprezentat o preocupare constantă a oamenilor de-a lungul timpului şi astăzi, în ciuda tehnologiei avansate deţinute, continuă să reprezinte o enigmă.
Astfel, după ce au derulat timp de 2 săptămâni proiectul tematic ,,Universul” şi au vizitat Planetariul de la Baia Mare, copiii din grupele pregătitoare de la GRĂDINIŢA CU PP NR.10, ZALĂU îndrumaţi de educatoarele Souca V., Blaj C., Fărcaş M. şi Iacob F. au participat alături de colegi, educatoare, părinţi, bunici, oficialităţi şi mass media locală la evenimentul dedicat Săptămânii Spaţiului în Educaţie desfăşurat în curtea grădiniţei. Ei au realizat lucrări practice, de desen sau de pictură prin care prezintă Planeta Pământ unor posibili vizitatori intergalactici. Pe fiecare lucrare ei au dictat educatoarei un mesaj constând în invitaţii lansate fiinţelor din spaţiu de a stabili relaţii de prietenie cu pământenii şi de a ne împărtăşi din cunoştinţele lor despre Univers. Aceste mesaje au fost legate de baloane cu heliu şi au fost lansate în cadru festiv spre cer.
Programul artistic,,Dansul steluţelor şi al cosmonauţilor” prezentat în faţa invitaţilor a evidenţiat disponibilitatea copiilor de a crea costume sugestive pentru acest eveniment, dar şi modul în care, prin joc şi dans, îşi pot exprima sentimentele şi etala cunoştinţele despre Univers.
În încheierea evenimentului s-a dansat şi s-au schimbat impresii între participanţi, toţii fiind de acord că astfel de acţiuni contribuie la stimularea spiritului investigativ la copii şi a potenţialului lor creativ."

Institutor VALENTINA SOUCA









0 comments: