CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Friday, October 9, 2009

"Traveling through the Universe" Kindergarden 43, Oradea, BH

Uitându-se în jur, la Soare, la Lună, la Zâna bună, Pâmântul oftează şi nu-şi mai poate ridica privirea ... din pământ! În cadrul unui joc de rol, copiii încearcă să-l consoleze, să-l îmbuneze şi să-i dea motive de optimism şi chiar o undă de bucurie.
Toate acestea s-au petrecut la activitatea de creaţie a grupei pregătitoare de la Grădiniţa nr. 43 din Oradea. Inst. Ioana Klein, copiii grupei şi părinţii au acţionat toţi ca unu, în Săptămâna mondială a spaţiului, pentru a construi rachete, care mai de care, farfurii zburătoare nemaivăzute cu care să iasă în Univers, să colinde planetele, făcând senzaţie, fără să le pese de supărarea Pământului – planeta vie. Alex Rusu a fost Pământul, Patric Lionis – Soarele, Bianca Burcă – Luna, Larisa Blaga – Steaua, Constantin Bianca – Zâna animalelor, Cezara Todea – Zâna apelor, iar Vanessa Guller – Zâna plantelor. Ţin sfat şi reuşesc să-i redea Pământului optimismul şi puterea de a se învârti mai departe pe orbita sa, copiii arătându-se grijulii şi dornici să schimbe comportamentul oamenilor. Urmează ca fiecare să-şi prezinte racheta inventată, să lanseze aceeaşi rachetă în cadrul unui concurs al micilor cosmonauţi, urmat de o ieşire în spaţiu pentru recuperarea rachetei. Copiilor din grupa pregătitoare li s-au alăturat şi patru copii din grupa mare, a dnei educatoare Lenuţa Crăciun: Renata Gui, Cristian Câmpean, Raul Ciolpan şiTimotei Buhaş. La final, toţi copiii şi părinţii prezenţi la activitate ies în curte pentru lansarea unei rachete speciale, care, ajutată de propulsoarele proprii (baloane umplute cu heliu), ajunge să-i uimească pe cei mici şi pe cei mari. Şi ca să nu plângă nimeni după ea, ca-n alte dăţi, Ioana a avut grijă să o ancoreze cu fire nevăzute spre a o putea recupera după ce a depăşit înăţimea blocurilor cu zece etaje plutind deasupra curţii spre disperarea porumbeilor care i-au dat târcoale, neştiind ce este cu minunea zburătoare din spaţiul lor cosmic şi personal. Au venit, au cercetat şi au plecat cu coada între picioare.
Iată, aşadar, cum a reuşit Ioana (o educatoare inofenivă, la prima vedere) să-i înnebunească din nou pe cei mici şi pe părinţii lor, dându-le satisfacţii şi imbold în muncă, motive de bună conlucrare şi iubire). Doamna director, inst. Rodica Ciocan, are şi dumneaei motive de încântare, vâzând asemenea minuni. E pentru a treia sau a patra oară, parcă, şi pentru noi, o plăcută zăbavă să asistăm la activităţi deosebit de interesante la această grădiniţă, unde s-a născut revista preşcolarilor bihoreni şi unde s-au lansat proiecte naţionale, de genul celui cu „Lupul în poveşti”. (Ovidiu DAN)







(articol si fotografii preluate de pe site-ul http://www.ovidan.ro/?p=articles.details.2653)

0 comments: