CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, October 8, 2009

"Universul privit prin ochii adolescentei", Ploiesti, PH

“Obiectivul nostru este de a face elevi conştienţi de rolul pe care il are spaţiul cosmic în monitorizarea impactului activitatii noastre pe pământ, şi să stimuleze sentimentul de responsabilitate pe care omenirea are faţă de viitorul planetei noastre. Am organizat aceasta calatorie pentru a vizita planetele din sistemul solar, explorarea stelelor, comete, gauri negre şi Calea Lactee si au fost dispusi pentru a afla mai multe despre Univers. Manifestarea s-a adresat elevilor si cadrelor didactice din învatamântul liceal si a dorit sa trezeasca interesul elevilor pentru cunoasterea stiintifica prin realizarea unor experimente inedite, reale sau virtuale. Scopul: promovarea educatiei stiintifice în scoala la toate ciclurile de învatamânt prin utilizarea diferitelor mijloace necesar pentru ridicarea nivelului de predare a fizicii.

Obiective:

  • - promovarea educatiei stiintifice în scoala ca un mijloc modern si eficient in a ridica nivelul de predare a stiintelor exacte si de perfectionare a informarii generale a publicului asupra realizarilor stiintei si tehnicii;
  • - realizarea unui schimb de experienta între elevi si cadre didactice;
  • Ediţia din anul acesta a Săptămânii Mondiale a Spatiului Cosmic are ca tema “Spaţiul pentru Educaţie”, fiind dedicată în primul rând profesorilor şi elevilor. In acest an 2009 Catedra de fizica de la Colegiul Elie Radu organizeaza joi 8.10.2009 expozitia “ Universul privit prin ochii adolescentei”, in Laboratorul de fizica pentru a participa la acest eveniment din lume.
În anul 2008, au avut loc aproape 80 de evenimente în 10 judeţe ale României, plasând ţara noastră pe locul 2 in lume.
Manifestarea are urmatoarele secţiuni:
  1. Machete( 08.10.2009, demonstraţie intre orele 9-10.30)
  2. Comunicari stiinţifice prezentate in Power Point, filme( 08.10.2009 – 10.30-12)
  3. Arta fotografică si diverse
  4. Planşe tematice
  5. Planse filatelice tematice
  6. Laborator virtual

Pentru a valorifica cele mai de preţ însuşiri ale copilăriei – imaginaţia, fantezia, inventivitatea, ingeniozitatea, dorinţa de aventură şi cunoaştere, dar şi pentru a crea o adevărată emulaţie pe linia educaţiei stiintifice, le-am propus elevilor mei nu tina cont de imensitatea Universului si sa le transpuna prin ochii adolescentei . Imaginaţia şi inventivitatea elevilor dupa parerea noastra a organizatorilor sa dovedit fără limite”

Prof. Dana Constantinescu

0 comments: