CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, October 7, 2009

World Space Week at the "Avram Stanca" School, Petrosani, HD

La Scoala Generala AVRAM STANCA PETROSANI am desfasurat un program in aceasta saptamana , implicand cat mai multi elevi, precum si pe colegul meu , domnul professor de matematica Stefan Demeter
Programul desfăşurat în cadrul ,,Săptămânii mondiale a spaţiului cosmic” a cuprins următoarele activităţi:
6 Octombrie 2009. Prezentare în Power Point cu tema : Cuceririea spatiului cosmic - clasa a VII-a D (Prof. Demeter Ştefan). S-a prezentat istoricul cuceririi spaţiului cosmic, de la primele rachete construite de chinezi şi folosite în războaie , la sateliţi sovietici care au ajuns în spaţiu cosmic, până la navetele spaţiale americane care efectuează misiuni spaţiale în zilele noastre. S-a pus în evidenţă contribuţia românească la cucerirea spaţiului cosmic prin Hermann Oberth şi Dumitru Prunariu. S- au prezentat de asemenea, care sunt tipurile de aparate cu care a fost posibilă cucerirea spaţiului cosmic şi principiul lor de funcţionare. Elevii au prezentat referate având ca temă ,Spaţiul în educaţie” precum şi semnificaţia acestui eveniment la nivel mondial. La clasa a VI a C elevii au prezentat planse,referate machete (prof Gianina Duduiala).
Si in data de 7 octombrie manifestarile au continuat cu clasa a VI a D (prof Gianina Duduiala), elevii demonstrand interesul prin creatiile deosebite si prezentarile meticuloase. Teme propuse-Planetele,Exista viata in cosmos? Sistemul solar.Spatiul cosmic-stiut si nestiut!EclipseSa vorbim despre...Cosmos!
Cu consideratie,Gianina Duduiala,Petrosani





0 comments: