CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, October 8, 2009

Saptamana Spatiului la Colegiul National “O. Goga” Sibiu, SB

Colegiul National “O. Goga” Sibiu a derulat in perioada 4-10 octombrie următoarele activităti:

Marti, 6 octombrie:

1.Moment artistic: Cantecul “Ca o stea” (adaptat si cantat de elevii clasei a XI-a F, Barac Rebeca, Chirca Ramona si Iancu Gheorghe )

2 .Scurt istoric: Ce este săptamana spatiului cosmic? (Albu Florin- cls. X -I)
A fost prezentata si o scurta trecere in revista a evenimenteor la care a participat si cele pe care le-a oganizat C.N. O. Goga cu ocazia celebrarii Anului International al Astronomiei 2009.

3. Prezentări in power point: “De la macro la micro cosmos (puterile lui 10) -ZOOM –de la milioane de ani lumina la femtometri ” - cls a X-a I (Bicher Dragos)
Prezentarea are ca scop plecarea de la sol (100 metri), distanta fata de sol crescand odata cu puterile lui 10, deparatandu-ne astfel tot mai mult de Pamant.Calatoria noastra dureaza pana la puterea 23, avand imagini superbe din spatiu a planetei noastre si totodata a galaxiei noastre, odata cu cresterea puterilor.De asemenea, vom porni si invers o calatorie, a puterilor negative a lui 10. Astfel am patruns adanc in structura plantei, observand foarte bine unele detalii din structura ei ajungand in structura intima a materiei : atomi, nucleu, electroni…
“Safari cosmic –incursiune in Sistemul Solar” cls a X-a I (Costea Andreea,Dobrin Paula,Dalidis Radu,Purcărescu Andrei,Suciu Radu)
Proiectul isi propune un safari cosmic, facand astfel o scurta incursiune in interiorul sistemului nostrum solar.Astfel, am vazut din ce este format acesta, ce sunt planetele, impreuna cu satelitii lor iar mai apoi am studiat in particular asteroizii si cometele.”Calatoria” si-a propus formarea unei imagini de ansamblu a componentelor sistemului nostrum solar, dar si studierea particulara a planetei Pamant.
Realizatorii si prezentatorii proiectelor : elevii clasei a X-a I ( mate- info. )
Auditoriul zilei de 6 octombrie au fost elevii claselor a IX-a , acestia fiind in numar de peste 50 de participanti.

Joi, 8 octombrie
In aceasta zi la ora 10 au fost invitati elevii de la Scoala speciala nr. 2.
Deoarece acestia au dizabilitati auditive, li s-a prezentat prin imagini sugestive proiectul “Safari Cosmic – incursiune in Sistemul Solar “ si au putut manevra Planetariul ce sugereaza miscarea de revolutie a planetelor in jurul Soarelui.
La ora 11 au fost invitati cei mai mici elevi ai Colegiului din ciclul primar, care au fost foarte entuziasmati de proiectele prezentate, au raspuns si au pus intrebari colegilor lor mai mari din clasa a- X-a. Auditoriul zilei de 8 octombrie a fost in numar de peste 60 de elevi.

Coordonatorul proiectului prof. fizica Anca Ighisan, organizatori : prof. Delia Nemes si Anca Ighisan.











0 comments: