CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Saturday, October 10, 2009

"Traveling Among Stars", Colegiul Tehnic Anghel Saligny, Baia Mare, MM

Săptămâna Mondială a Spaţiului Cosmic a fost sărbătorită de Colegiul Tehnic “Anghel Saligny” din Baia Mare printr-o serie de activităţi care au avut loc în cadrul Cercului de Astronomie “STE@UA NORDULUI” şi nu numai.
S-a organizat o expoziţie de fotografii şi desene ale elevilor cu tema „PRINTRE STELE ŞI PLANETE”, la care au participat 200 elevi din 11 clase.
Data de 5.10.2009 a fost dedicată vizitelor la Planetariul din Baia Mare unde s-au desfăşurat numeroase aplicaţii practice legate de Sistemul Solar.
În 6.10.2009 s-au organizat jocuri interactive având ca temă “DE LA ATOM LA UNIVERS” în Centru de Documentare şi Informare al colegiului ( concursuri, clasificări, topuri, ghicitori, rebusuri).
În 7.10.2009 a avut loc Sesiunea de comunicări şi referate cu tema “BIOS ÎN SPAŢIUL EXTRATERESTRU” unde s-a pus accent pe descrierea formelor de viaţă din Univers, hrana astronauţilor, meteoriţi, comete.
Zilele următoare s-au vizionat filme artistice SF/ documentare despre spaţiul cosmic.
Pentru mai multe informaţii a se vizita site-ul Cercului de Astronomie “STE@UA NORDULUI” http://sites.google.com/site/cercastronomiesteauanordului/
Elevii au participat cu mare entuziasm descoperind o nouă pasiune “astronomia”
Toate activităţile au fost coordonate de prof. Camelia Ciurte, prof. Aniko Vaida, prof. Margareta Radu.
Săptămâna Mondială a Spaţiului Cosmic este o ocazie minunată de a arăta elevilor frumuseţea Universului şi cât e de frumos să înveţi.

Director - Prof. ing. Lazin Nicolae
Prof. Coordonator - Ciurte Camelia
Colegiul Tehnic “Anghel Saligny” Baia-Mare







0 comments: